آفت های اجتماع اربعین
اربعین با همه ابهت و بزرگی و زیبایی در انجام و هماهنگی ملل مسلمان جهان آیا مثل سایر اجتماعات جهانی آفتها و آسیب هایی دارد یا نه؟ پاسخ مثبت است همانطور که عاشورا هم از این آسیب ها مصون نیست.
هرچیز با ارزشی مورد طمع و دشمنی راهزنان است حتی ارزشهای معنوی و دینی.
همانطور که از اشیاء گرانبها مثل جواهرات و آثار باستانی و فرهنگی محافظت میشود و در عین حالی که در منظر دید عموم قرار می گیرد ولی با گماردن نگهبان و دوربین و دربهای ضد سرقت و مانیتورینگ بیست و چهار ساعته باز هم مورد سرقت و دستبرد قرار می گیرد.
باندهای قوی تبهکار از همه حفاظها عبور می کنند. ارزشها و سنتهای معنوی و دینی هم مورد دستبرد تبهکاران و سارقان ضد دین و اخلاق قرار می گیرند. اولین نقطه آسیب اربعین شکاف در صفوف وحدت امت اسلامی است که اندیشمندان و رهبران دینی با رهنمود آموزش و روشننگری باید از آن صیانت کنند.
نقطه دوم رعایت نظم و بهداشت در مسیر راهپیمایی است که رعایت آن باعث دوستی بیشتر و سلامت و بهداشت همگان میگردد.
نقطه سوم بالا بردن آستانه صبر و تحمل در گذرگاهها و گیتیهاست که گاهی با تأخیر چند ساعته و گاهی یکی دو روز میشود. یادمان باشد که هدف آنقدر بزرگ و متعالی است که ارزش همه سختی ها را دارد. در پایان خالی از لطف نیست مقایسه ای کیفی و مشاهدهای که این جانب در بین دو اربعین سال 1395 و 1396 داشتهام را بیان نمایم.
نکات برجسته تفاوت های بین دو اربعین سال گذشته (1395) و (1396) :
1. جمعیت بیشتر
2. سفر اولی های زیادتر
3. حضور فراوان و پر شور نوجوانان و جوانان
4. نظافت بهتر مسیر راهپیمایی و موکب ها
5. کیفیت بهتر غذاها
6. ارائه بیشتر شیر داغ در صبحانه
7. کیفیت بهتر موکبها
8. حضور منسجم و پررنگ شیعیان ترکیه
9. رنگ جدید مرگ بر آمریکا در تابلوهای مسیر راهپیمایی
10. حضور و فراوانی بیشتر از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کانادا، روسیه، انگلیس، هلند، استرالیا و ........ با نشان و پرچم ملی
همه ملیت های مختلف و گوناگون مسلمان در اقیانوس دهها میلیونی اربعین با یک شعار و وحدت در کنار هم فریاد می زنند: "لبیک یا حسین (ع)"